Τα τσιμπήματα από διάφορα έντομα είναι πιο συνηθισμένα  τώρα το καλοκαίρι. Δείτε ποια είναι τα πιο επικίνδυνα.

 

 

Τσιμπούρι

tsimpo(1)

 

Συνήθως τα τσιμπούρια έχουν την τάση να φωλιάζουν σε ζεστά και υγρά μέρη τους σώματος όπως είναι οι μασχάλες. Τρέφονται με αίμα και μπορούν να μεταδώσουν στον άνθρωπο οποιαδήποτε ασθένεια μεταφέρουν. Επίσης ένα τσίμπημα από τσιμπούρι μπορεί  να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε τσιμπούρι είναι σημαντικό να το αφαιρέσετε σωστά .

Για να τα αποφύγετε, κρατήστε καλλυμένα τα χέρια, τα πόδια σας, όταν βρίσκεστε στην εξοχή.
Ψείρες
xires
Οι ψείρες στο τριχωτό της κεφαλής κρύβονται στην περιοχή του λαιμού και πίσω από τα αυτιά.

Προκαλούν έντονη φαγούρα και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί μόλυνση.
Ψύλλοι
xilo
Οι ψύλλοι είναι μικρά, χωρίς φτερά, έντομα που δεν ζουν μόνο στα κατοικίδια ζώα αλλά και στους ανθρώπους.

Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι στα τσιμπήματα ψύλλων και το ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει τραύμα ή λοίμωξη. Η καλύτερη λύση για να μην κινδυνεύσετε από ψύλλους είναι να κρατάτε τα κατοικίδια ζώα έξω από την κρεβατοκάμαρά σας.
Μέλισσα, σφήκα
untitled
Όταν ορισμένα είδη μελισσών με το τσίμπημα, χάνουν το κεντρί τους και πεθαίνουν. Ωστόσο τα τσιμπήματα αυτά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.
Εάν δεν έχετε μια αλλεργική αντίδραση, απλά αφαιρέστε το κεντρί, καθαρίστε το σημείο του τσιμπήματος, βάλτε πάγο και πάρτε αντισταμινικά για να αποφύγετε τον κνησμό.
Σκορπιοί
skopr
Δεν είναι όλοι οι σκορπιοί δηλητηριώδη, αλλά ορισμένα μπορεί να είναι θανατηφόρα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο, οίδημα, κνησμός, έμετος, αυξημένη εφίδρωση, και προβλήματα όρασης. Για να αντιμετωπίσετε ζητήστε αμέσως ιατρική φροντίδα.
Κουνούπια
imagesE0MILDV2
Τα κουνούπια δεν είναι μόνο ενοχλητικά αλλά το ξύσιμο μπορεί να προκαλέσει μόλυνση του δέρματος. Επίσης, τα κουνούπια μπορούν να μεταφέρουν τον ιό του Δυτικού Νείλου, δάγκειο ιό του πυρετού, και άλλες ασθένειες. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τα κουνούπια, χρησιμοποιείστε εντομοαπωθητικό.