Τα έντομα αποτελούν το 75% όλων των ζωικών ειδών που οι επιστήμονες έχουν ονομάσει και περιγράψει και τα περισσότερα από αυτά τα έντομα έχουν φτερά. Το κλειδί για την επιτυχία των εντόμων είναι η ικανότητά τους να επιβιώνουν στη γη και να πετούν.

Τα έντομα έχουν προσαρμοστεί καλά στο χερσαίο περιβάλλον, το οποίο απαιτεί από έναν οργανισμό να αποτρέψει την υπερβολική απώλεια νερού από το σώμα του. Τα έντομα επιλύουν αυτό το πρόβλημα τροποποιώντας πολλές πτυχές της δομής τους, της φύσης τους και των συνηθειών τους. Για παράδειγμα, ο εξωσκελετός των εντόμων έχει ένα ειδικό εξωτερικό στρώμα, το επίθεμα, το οποίο είναι αδιαπέραστο. Επίσης, τα έντομα εξελίχθηκαν με μοναδικές λύσεις στις πιέσεις της αναπνοής, ακόμα αποβάλλουν τα απόβλητά τους χωρίς να χάσουν πάρα πολύ νερό και μετακινούνται στο έδαφος.

Η εξέλιξη των φτερών είναι ένα προφανές κλειδί για την επιτυχία και την ποικιλομορφία των εντόμων, διότι σημαίνει ότι τα περισσότερα έντομα μπορούν να διασκορπιστούν ευρέως και να αποφύγουν δυσμενείς περιβαλλοντικές αλλαγές. Το πέταγμα αποτελεί επίσης ένα μέσο διαφυγής των αρπακτικών και επιτρέπει στα έντομα να αποικίζουν σε νέα περιβάλλοντα όπου μπορούν να εκμεταλλευτούν νέες πηγές τροφίμων.

Τα απολιθώματα δείχνουν ότι τα έντομα ήταν από τα πρώτα ζώα που εισέβαλαν στη γη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του Devon, περίπου 400 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αυτό τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν πόρους τροφίμων που δεν είχαν καταναλώσει προηγουμένως, όπως τα χερσαία φυτά. Η συν-εξέλιξη των εντόμων και των φυτών ήταν πολύ σημαντική στις ιστορίες και των δύο ομάδων. Για παράδειγμα, τα στόμια των εντόμων έχουν εξελίξει και εξειδικεύσει διαφορετικές μορφές δαγκώματος και αναρρόφησης φυτικών ιστών. Επίσης, η επικονίαση των ανθισμένων φυτών από έντομα έχει οδηγήσει σε νέες οδούς τη φυτική συσσώρευση.

Έντομα & Κήποςπαράσιτα στον κήπο

Ανακαλύπτοντας περισσότερα σχετικά με τα έντομα και τους τρόπους ελέγχου τους, είναι δυνατό να αναπτυχθούν υγιείς, άφθονες καλλιέργειες στον κήπο σας χωρίς τη χρήση επικίνδυνων φυτοφαρμάκων. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε έναν υγιή κήπο είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και να μάθετε να εντοπίζετε τα κοινά “κακά παράσιτα”. Ελέγξτε τον κήπο σας τακτικά για να εντοπίσετε τα προβλήματα νωρίς.

Έλεγχος παρασίτων

Η Fastoil Service είναι μια εταιρεία ελέγχου παρασίτων ( απεντομώσεων – απολυμάνσεων). Εξυπηρετούμε την περιοχή της Αθήνας, εφαρμόζοντας απεντομώσεις τόσο κατοικιών όσο και των επαγγελματικών χώρων.  Ταυτόχρονα παρέχουμε την δυνατότητα δημιουργίας φακέλου απεντόμωσης για καταστήματα υγειονομικής  σημασίας. Είμαστε πιστοποιημένοι επαγγελματίες με το σύστημα διαχείρισης ποιότητας (ISO) από την TUV HELLAS που σημαίνει οτι μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πλήρως όλα τα παράσιτα ανάλογα με τις ανάγκες και ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματός σας.

Τα φυτοφάρμακα που διατίθενται στο εμπόριο για την καταπολέμηση των παρασίτων μπορεί να περιέχουν πολλά διαφορετικά χημικά, κάποια σχετικά ασφαλή και άλλα με αξιοσημείωτους κινδύνους. Είναι καλύτερα να εμπιστευτείτε μία εταιρεία, όπως η Fastoil Service με εγκεκριμένα σκευάσματα και ακίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια.

 

Οι μέθοδοι και τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εναρμονίζονται πλήρως με τις ISOκοινοτικές οδηγίες 178/02, 93/43 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Κ.Υ.Α. 487/00 και τις επιταγές των συστημάτων HACCP και ISO, δίνοντάς μας τη δυνατότητα για πλήρη και συνεχή κάλυψη κάθε χώρου.

Συνεργαζόμαστε επίσης με τους πελάτες μας για να αναπτύξουμε ένα τακτικό πρόγραμμα συντήρησης ελέγχου των παρασίτων προσαρμοσμένο στις συγκεκριμένες ανάγκες τους, ώστε να διατηρήσουμε το χώρο σας απαλλαγμένο από ενοχλητικά παράσιτα όπως αράχνες, κατσαρίδες, κοριούς και ψύλλους, κουνούπια, μυρμήγκια, τρωκτικά και πολλά άλλα! Επικοινωνήστε μαζί μας για να διαμορφώσουμε το πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες σας!!