Τα φτερωτά μυρμήγκια, μπορεί να ακούγεται σαν ένας εφιάλτης, ιδιαίτερα όταν στροβιλίζονται ενώ ζευγαρώνουν καθώς ο έλεγχος του πληθυσμού, ενώ είναι απογοητευτικός αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Η Fastoil Service είναι μια εταιρεία ελέγχου παρασίτων (απεντομώσεων-απολυμάνσεων). Εξυπηρετούμε την ISOπεριοχή της Αθήνας, εφαρμόζοντας απεντομώσεις τόσο κατοικιών όσο και των επαγγελματικών χώρων.  Ταυτόχρονα παρέχουμε την δυνατότητα δημιουργίας φακέλου απεντόμωσης για καταστήματα υγειονομικής  σημασίας. Παρέχουμε απεντομώσεις μυρμηγκιών στο σπίτι ή την επιχείρησή σας το συντομότερο δυνατόν, ώστε να έχετε απρόσκοπτη απόλαυση και λειτουργικότητα της ιδιοκτησίας σας. Είμαστε πιστοποιημένοι επαγγελματίες με το σύστημα διαχείρισης ποιότητας (ISO) από την TUV HELLAS που σημαίνει οτι μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πλήρως όλα τα παράσιτα ανάλογα με τις ανάγκες και ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματός σας.

Μαθαίνουμε για τα φτερωτά μυρμήγκια

Τα φτερωτά μυρμήγκια δεν είναι ένα μοναδικό είδος μυρμηγκιού, αλλά μάλλον είναι γνωστά ως «μυρμήγκια αναπαραγωγής» μιας αποικίας μυρμηγκιών. Τα περισσότερα είδη μυρμηγκιών έχουν αυτά τα φτερά, τα οποία περιλαμβάνουν τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά μυρμήγκια. Πετάνε για να ζευγαρώσουν, να συγκεντρωθούν ως μάζα, να επιστρέψουν σε μια υπάρχουσα φωλιά ή να αναζητήσουν μια νέα. Τα φτερωτά μυρμήγκια δεν δαγκώνουν και δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο. Ωστόσο, τα φτερωτά μυρμήγκια συχνά συγχέονται με τερμίτες – ένα παράσιτο που μπορεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, αν δεν τα αντιμετωπίσετε σωστά.

Αν δείτε ένα σμήνος από φτερωτά μυρμήγκια – ειδικά αν τα εντοπίσετε κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, όταν πιθανότατα πρόκειται για αναπαραγωγή – υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει μια φωλιά μυρμήγκια των ξυλουργών. Αυτό μπορεί να είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς τα μυρμήγκια των ξυλουργών είναι παρόμοια με τους τερμίτες στην ικανότητά τους να κάνουν δομικές βλάβες. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

φτερωτά μυρμήγκια | Απεντομώσεις Fastoil

Αντιμετωπίστε άμεσα το πρόβλημα:

  • Αντικαταστήστε το κατεστραμμένο ξύλο: Τα μυρμήγκια του ξυλουργού είναι πιο πιθανό να φωλιάζουν σε σαπισμένα, υγρά ή αλλιώς κατεστραμμένα ξύλα.
  • Σφραγίστε τις ρωγμές στο σπίτι. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι το πρόβλημα των μυρμηγκιών έχει αντιμετωπιστεί, υπάρχει πάντα η δυνατότητα για ένα άλλο σμήνος στο μέλλον. Σφραγίστε τυχόν ρωγμές γύρω από τα παράθυρα και τις σανίδες ή στους τοίχους για να σταματήσετε πιθανή δεύτερη εισβολή.
  • Καλέστε έναν επαγγελματία: Μόλις έχετε μολυνθεί από φτερωτά μυρμήγκια, το καλύτερο είναι να καλέσετε τους εμπειρογνώμονες ελέγχου ψύλλων της Fastoil Service. Το κόστος για τις απεντομώσεις φτερωτών μυρμηγκιών προσαρμόζεται ανάλογα με το χώρο και το πρόβλημά σας. Η εταιρεία μας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα  παράσιτα και μπορούμε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για την εξάλειψη των μυρμηγκιών και της αποικίας από την οποία προήλθαν.
Χημικές ουσίες σε φυτοφάρμακα

Τα φυτοφάρμακα που διατίθενται στο εμπόριο για να σκοτώσουν τα μυρμήγκια μπορεί να περιέχουν πολλά διαφορετικά χημικά, κάποια σχετικά ασφαλή και άλλα με αξιοσημείωτους κινδύνους. Είναι καλύτερα να εμπιστευτείτε μία εταιρεία, όπως η Fastoil Service με εγκεκριμένα σκευάσματα και ακίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια.

Οι μέθοδοι και τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εναρμονίζονται πλήρως με τις κοινοτικές οδηγίες 178/02, 93/43 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Κ.Υ.Α. 487/00 και τις επιταγές των συστημάτων HACCP και ISO, δίνοντάς μας τη δυνατότητα για πλήρη και συνεχή κάλυψη κάθε χώρου.

Συνεργαζόμαστε επίσης με τους πελάτες μας για να αναπτύξουμε ένα τακτικό πρόγραμμα συντήρησης ελέγχου των παρασίτων προσαρμοσμένο στις συγκεκριμένες ανάγκες τους, ώστε να διατηρήσουμε το σπίτι σας απαλλαγμένο από μυρμήγκια καθώς και άλλα ενοχλητικά παράσιτα όπως αράχνες, κατσαρίδες, κοριούς και ψύλλους, κουνούπια, τρωκτικά και πολλά άλλα! Επικοινωνήστε μαζί μας για να διαμορφώσουμε το πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.