Απόφραξη Φρεατίων-Αποχέτευσης

Φραγμένο φρεάτιο-Αιτίες

Η απόφραξη φρεατίων-αποχέτευσης είναι το αποτέλεσμα των οικιακών αντικειμένων που σπρώχνονται προς τα κάτω. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι βουλωμένες αποχετεύσεις αποτελούν μια τεράστια ταλαιπωρία. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζονται αρκετά νωρίς, συνήθως είναι γρήγοροι και εύκολοι να διορθωθούν.

Υπάρχουν αρκετές αιτίες που οδηγούν σε μία βουλωμένη αποχέτευση. Οι πιο συνηθισμένες αφορούν τη συσσώρευση λυμάτων και γενικών συντριμμάτων σε σωληνώσεις νερού. Το λίπος που πλένεται στον νεροχύτη της κουζίνας είναι μια από τις κύριες αιτίες των βουλωμένων αποχετεύσεων, επειδή οι παχιές ουσίες κολλάνε στα τοιχώματα των σωληνώσεων και συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου, περιορίζοντας τελικά τη ροή του νερού στο σημείο που δεν μπορεί να περάσει τίποτα. Φυσικά συντρίμμια όπως τα φύλλα και τα κλαδιά μπορεί να είναι μια καταστροφή για τις εξωτερικές αποχετεύσεις, ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Απόφραξη φρεατίων-αποχέτευσης

Απόφραξη φρεατίων-αποχέτευσης

Ενώ συνιστάται η συντήρηση για να αποφευχθεί ο φραγμός των αποχετεύσεων, μερικές φορές είναι αναπόφευκτη καθώς η αποστράγγιση δεν μπορεί να γίνει και χρειάζεται περισσότερη προσοχή από ειδικούς. Οι ρίζες των δέντρων μπορεί να είναι μια άλλη αιτία για τις βουλωμένες αποχετεύσεις, καθώς τείνουν να αναπτύσσονται σε αναζήτηση νερού, το οποίο φυσικά οι αποχετεύσεις παρέχουν σε αφθονία. Από τη στιγμή που υπάρχει, όχι μόνο εμποδίζουν την αποστράγγιση, αλλά μπορούν να προκαλέσουν βλάβες και ρωγμές στους σωλήνες, οδηγώντας σε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα και δαπανηρές επισκευές.

Όπως προαναφέραμε, πολλές φορές, μια απόφραξη φρεατίων-αποχέτευσης είναι το αποτέλεσμα των οικιακών αντικειμένων που σπρώχνονται προς τα κάτω. Δεν θα πιστέψετε τα πράγματα που βρίσκουμε – τα μαχαιροπήρουνα, τα παιδικά παιχνίδια, τις οδοντόβουρτσες, τα κατοικίδια ζώα (ναι πραγματικά), τα κοσμήματα – ακόμη και όπλο.

Δείτε επίσης πληροφορίες για την απόφραξη του νεροχύτη σας,την απόφραξη της μπανιέρας σας κ.α

Πηγή: www.fastapofraxeis.gr

Βούλωσε η αποχέτευσή σας;Χρειάζεστε βοήθεια; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Αναλαμβάνουμε κάθε είδους απόφραξη. Δείτε τον τιμοκατάλογο.