Ψάχνετε τρόπους για οικονομική θέρμανση;


Αναρωτιέστε κατά πόσο είναι εφικτό να μειώσετε το κόστος λειτουργίας της θέρμανσης; Προτείνουμε μερικές απλές πρακτικές  που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας (και χρημάτων) σε ένα σύστημα θέρμανσης και είναι οι ακόλουθες:

 

  • Προτιμότερη είναι η συνεχής λειτουργία του θερμοστάτη σε σταθερή (χαμηλή) θερμοκρασία. Και όχι να επιχειρούμε να το ανοιγοκλείνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έτσι, ουσιαστικά λειτουργεί έως ότου ισορροπήσει τις θερμοκρασίες και έπειτα »κλείνει». Αντίθετα, αν ανοιγοκλείνετε το θερμοστάτη μια-δυο φορές τη μέρα ή εάν υπάρχει μεγάλη διαφορά της θερμοκρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος με αυτήν που ρυθμίζετε εσείς στο θερμοστάτη επιβαρύνεστε περισσότερο οικονομικά. Και αυτό γιατί καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα πετρελαίου έως ότου ζεσταθεί ο επιθυμητός χώρος.
  • Μείωση κατά ένα βαθμό στη ρύθμιση του θερμοστάτη χώρου.Χαμηλώνοντας το θερμοστάτη μόλις ένα βαθμό, κερδίζουμε μέχρι και 10%.Ιδανική τιμή 18 °C με 20 °C.
  • Όταν απουσιάζετε από το σπίτι κατεβάστε τον θερμοστάτη στους 16 -17 C.
    Μείωση θερμικών απωλειών κλείνοντας τα παντζούρια και τα παράθυρων κατά τις νυχτερινές ώρες.
  • Θα πρέπει να αποφεύγεται η κάλυψη των θερμαντικών σωμάτων με έπιπλα κλπ. γιατί μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους. 
  • Η ετήσια συντήρηση του συστήματος θέρμανσης πετρελαίου και ρύθμιση του συγκροτήματος καυστήρα – λέβητα. Αυτό γίνεται από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο τεχνικό, περιλαμβάνει καθαρισμό του λέβητα, ρύθμιση του καυστήρα, μέτρηση και ανάλυση καυσαερίων και συνοδεύεται από έκδοση του αντίστοιχου φύλλου ελέγχου. Έτσι επιτυγχάνουμε τη μεγιστοποίηση της απόδοσης λειτουργίας,την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του και τον περιορισμό των βλαβών.
  • Χρησιμοποιείτε βελτιωτικό πετρελαίου σε κάθε γέμισμα για να έχετε καλύτερη καύση.

Ζεσταθείτε πλέον οικονομικά με πετρέλαιο θέρμανσης ακολουθώντας τις παραπάνω πρακτικές και βγείτε πολλαπλά κερδισμένοι!