Οι ανάγκες του οργανισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικές τον χειμώνα, ώστε να διατηρεί το σώμα σταθερή θερμοκρασία. Υπάρχουν κάποιες τροφές οι οποίες μας βοηθούν να διατηρήσουμε τη σωστή θερμοκρασία. Ποιες είναι λοιπόν οι τροφές που μας κρατούν ζεστούς;

Καλό είναι να εντάξουμε στη διατροφή μας τις παρακάτω τροφές για να μας κρατάνε ζεστούς τις κρύες ημέρες του χειμώνα:

Ενυδάτωση: Νερό, Ζεστά Αφεψήματα, Καφές και Ρόφημα Κακάο

Η επαρκής ενυδάτωση εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Όταν αφυδατώνεται το σώμα μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος και κρυώνουμε.

Τον χειμώνα οι περισσότεροι δυσκολεύονται να καλύψουν τις απαιτήσεις του σώματος σε υγρά λόγω χαμηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος και μια ιδανική λύση είναι τα ζεστά αφεψήματα (τσάι, χαμομήλι, τίλιο κ.α.). Προσθέστε και λίγο μέλι που αποτελεί μοναδικό ρόφημα για όλες τις ώρες.

Σούπες

Είναι ιδανικές σε καθημερινή κατανάλωση τις κρύες ημέρες του χειμώνα, καθώς είναι ένα γεύμα με χαμηλό θερμιδικό φορτίο, πλούσιες σε νερό που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού και μπορεί να αποτελεί πρώτο πιάτο συνοδευτικά ή κυρίως γεύμα όταν περιέχει κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, τυρί, ή φασόλια.

Tip: Προσθέστε στις σούπες λεμόνι και πιπέρι και η γεύση θα απογειωθεί και θα σας κρατήσει ζεστούς.

Καυτερά μπαχαρικά

Ενισχύουν τον βασικό μεταβολισμό μέσω της αύξησης των καύσεων λόγω της αυξημένης θερμογεννετικής δράσης τους.
Αποξηραμένα φρούτα- δαμάσκηνα, σύκα, ξηροί καρποί και σταφίδες

Αποδίδουν συμπυκνωμένη μορφή ενέργειας κρατώντας τα επίπεδα των καύσεων σταθερά με αποτέλεσμα τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας του οργανισμού.

Αλκοόλ

Προσθέστε στη διατροφή σας καθημερινά μικρή έως μέτρια ποσότητα αλκοόλ, που αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού.

Tip: Προτιμήστε κρασί ή μπίρα (1-2 ποτήρια ημερησίως).

Υδατάνθρακες

Πρόσθεσα στη διατροφή σου τους υδατάνθρακες. Αποτελώντας το κυριότερο καύσιμο του οργανισμού μας θα σε κρατήσουν χορτάτο με αίσθημα τις ζεστασιάς πολύ περισσότερο από κάθε άλλη τροφή.

Προτίμησε υδατάνθρακες ολικής αλέσεως, μακαρόνια ολικής άλεσης, αναποφλοίωτο ολικώς ή μερικώς ρύζι, πλιγούρι, τραχανά.

Πηγή:iatronet.gr

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται από το 2004 στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης και στις υπηρεσίες κτιρίων με έδρα το Νέο Ηράκλειο. Το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί την κύρια δραστηριότητα της εταιρείας.

Η Fastoil έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη της ποιότητας στον χώρο της εξυπηρέτησης με φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης και μπορεί να εγγυηθεί υπεύθυνα ότι οι πελάτες της θα παραλάβουν την ακριβή ποσότητα που έχουν παραγγείλει,με συνεχή ποιοτικό έλεγχο με σύγχρονα όργανα μέτρησης για ασφαλή και αξιόπιστη παράδοση με άμεση διανομή.

Η Fastoil Service προβαίνει συνεχώς σε ποιοτικούς ελέγχους, με σύγχρονα όργανα μέτρησης με στόχο την ασφαλή και αξιόπιστη παράδοση.

Για να περάσετε και φέτος ένα ζεστό χειμώνα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τις παραγγελίες σας.